На Банковій підтвердили візит Зеленського до Франції 16 квітня

Президент України Володимир Зеленський у п'ятницю, 16 квітня, в Парижі проведе зустріч із Президентом Франції Емануелем Макроном.

Лідери планують обговорити ситуацію на сході України та скупчення на кордоні російських військ, розповіла прессекретар глави Української держави Юлія Мендель у коментарі Укрінформу.

"Справді Президент України Володимир Зеленський та Президент Франції Емануель Макрон зустрінуться у п’ятницю в Парижі. Президенти сфокусуються на ситуації на Донбасі та щодо скупчення російських військ на кордонах України", - зазначила речниця Президента.

Читайте також: Перемовини Макрона-Меркель-Путіна: кожний сказав і почув, що хотів

Як повідомляв Укрінформ, останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, на сході й на півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ. Паралельно РФ веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України.

6 квітня також стало відомо, що окрім стягування військ до українського кордону Росія почала контрольну перевірку боєготовності армії.