Разумков не виключає, що у вівторок відбудуться два позачергові засідання Ради

Оновлено

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков не виключає, що у вівторок, 13 квітня, у парламенті відбудеться крім чергового, ще два позачергових засідання.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це спікер сказав під час засідання погоджувальної ради в понеділок.

"Щодо позачергових засідань - є вже декілька звернень від різних депутатських фракцій та груп. Я знаю, що до Апарату надійшло два екземпляри підписних листів щодо позачергових засідань. І я думаю, що, можливо, навіть завтра відбудеться два позачергових засідання - одне за ініціативи різних фракцій та депутатських груп. Ініціатором була, якщо не помиляюся депутатська група "Партія "За майбутнє", іншого - "Слуга народу", - сказав Разумков.

Він також зазначив, що цього тижня Рада працюватиме у звичайному режимі.

Спікер також поінформував, що на нараді з представниками депутатських фракцій і груп ішлося про те, що в такому разі у залі Верховної Ради потрібно буде проводити кварцування.

"Тому перерву з 12-ї ми трохи збільшимо до першої години - буде час на кварцування, одна година для цього потрібна. І якщо у нас будуть позачергові, ми також повинні будемо після пленарного засідання робити перерву на годину і лише після цього повертатися до засідань Верховної Ради України", - розповів Разумков.

Читайте також: Зеленський подякував народним депутатам за впровадження е-паспортів

Він також зазначив, що цього тижня на чергових засіданнях депутати продовжать розгляд поправок до законопроєкту №2194 щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин, а розпорядження про скликання позачергових засідань мають з'явитися найближчим часом.

Читайте також: Фермери підтримують земельні законопроєкти, які розглядає Рада - Саакашвілі

Як повідомлялося, у Верховній Раді з вівторка, 16 березня, триває розгляд поправок до проєкту закону №2194 "Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин". Усього до другого читанні законопроєкту винесено 3128 поправок, депутати від фракції "Опозиційна платформа - за життя" і "Батьківщина" наполягають на їх розгляді. Таким чином, депутати не можуть переходити до інших питань на чергових засіданнях, не завершивши розгляд цього законопроєкту.