Штати обговорюють з НАТО скупчення військ РФ на українському кордоні – Держдеп

Офіційний Вашингтон обговорює ескалацію російської агресії на сході України, а також повідомлення про скупчення військ РФ на українському кордоні.

Про це заявила в п'ятницю під час телефонного пресбрифінгу заступниця речника Держдепартаменту США Джаліна Портер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Безперечно, нам відомі звіти українських військових про пересування військ РФ навколо їхніх кордонів. І ми обговорюємо нашу стурбованість щодо зростаючої напруженості та порушення режиму припинення вогню, а також щодо регіональної напруженості із союзниками по НАТО», - зауважила представниця зовнішньополітичного відомства США.

Водночас, вона підкреслила, що Сполучені Штати «зберігають занепокоєння у зв’язку з недавньою ескалацією агресії РФ, а також провокаційним діями на сході України».

Читайте також: Байден висловив підтримку Україні на шляху в НАТО

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці березня Росія вдалася до ескалації на сході України. Зокрема, 26 березня внаслідок обстрілу з боку російських окупантів в районі населеного пункту Шуми на Донеччині загинули четверо українських військовослужбовців, ще двоє зазнали поранень. Крім того, за повідомленнями розвідки, російська сторона стягнула 28 батальйонних тактичних груп до державного кордону України.