Байден запевнив Зеленського, що Україна ніколи не залишиться наодинці проти агресії Росії

Українська армія здатна дати відсіч будь-кому і це посилює позиції України для врегулювання ситуації дипломатичним шляхом.

Міжнародні партнери, у тому числі США, підтримують нашу державу в цьому, заявив Президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

"Збереження режиму повного припинення вогню є запорукою продовження важких, але дуже необхідних переговорів у мінському та нормандському форматах. Укотре наголошу – наша армія здатна дати відсіч будь-кому. І це посилює наші позиції для врегулювання ситуації дипломатичним шляхом, який обрала Україна для реінтеграції тимчасово окупованих територій та повернення наших людей", - зазначив глава держави.

Він додав, що на цьому шляху Україна має повну та незмінну підтримку міжнародних партнерів, зокрема Європи та Сполучених Штатів Америки.

"І одним з підтверджень цього є розмова, яку я провів сьогодні з Президентом Сполучених Штатів Джо Байденом. Ми детально обговорили ситуацію на Донбасі. Президент Байден запевнив мене, що Україна ніколи не залишиться наодинці проти агресії Росії", - підкреслив Зеленський.

За його словами, Президент Байден згадав події 6 січня у США, й відзначив, як важливо США та Україні сьогодні захищати демократію в наших державах.

Читайте також: Про що говорили президенти України та США: Єрмак розповів деталі

"Особливо коли загрозу їй становить значна кількість олігархів, які зацікавлені у дестабілізації та послабленні державних інституцій", - додав Зеленський.

Як повідомлялося, у п'ятницю відбулася телефонна розмова президентів України та США Володимира Зеленського та Джо Байдена.