Довибори у Раду: ЦВК скасувала реєстрацію Марчевського і Звіробій

ЦВК скасувала реєстрацію кандидатами у народні депутати на проміжних виборах до парламенту Артема Марчевського в одномандатному виборчому окрузі №50 (Донецька область) та Марусі Звіробій-Біленької в ОВО №87 (Івано-Франківська область).

Відповідні рішення ухвалено на засіданні ЦВК, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зауважив заступник голови ЦВК Сергій Дубовик, 15 березня Марчевський, який раніше був зареєстрований кандидатом у народні депутати на поміжних виборах до ВР в 50-му окрузі від партії "Опозиційна платформа - За життя", подав до комісії заяву про відмову від балотування.

Також, за словами члена ЦВК Андрія Гевка, заяву щодо відмови від участі у виборах подала Звіробій-Біленька, яка була кандидатом у народні депутати від партії "Європейська солідарність" в 87-му окрузі.

ЦВК задовольнила подані заяви та скасувала реєстрацію кандидатами у народні депутати Марчевського та Звіробій-Біленької.

Читайте також: ЦВК завершила реєстрацію на довибори в Раду, загалом - 34 кандидати

Відповідні зміни також мають бути внесені до виборчих бюлетенів.

Як повідомлялося, раніше генеральний продюсер заблокованого в Україні телеканалу "112 Україна" Артем Марчевський, який балотувався від партії "Опозиційна платформа - За життя" на довиборах до Верховної Ради, зняв свою кандидатуру. За його словами, причиною такого рішення стало підтвердження COVID-19 у його батьків, який "протікає в дуже важкій формі".

Кандидатка від партії "Європейська солідарність" Маруся Звіробій зняла свою кандидатуру на довиборах у Верховну Раду, та заявила, що підтримує кандидата від ВО "Свобода" Руслана Кошулинського.

Довибори до парламенту в окрузі № 50 відбудуться 28 березня 2021 року. Їх проводять через те, що Руслан Требушкін склав депутатський мандат після обрання його мером Покровська Донецької області.

ЦВК призначила на цю ж дату проміжні вибори народного депутата у 87-му окрузі (Івано-Франківська область). Там мером Надвірної вже вчетверте обрали Зіновія Андрійовича, якого у 2019 році також було обрано депутатом Верховної Ради від партії «Слуга народу». Він так само подав заяву про складання депутатських повноважень.