Візит спікера парламенту Туреччини до України відклали через загибель військових

Візит голови Великих національних зборів (парламенту) Туреччини Містафи Шентопа до України, який мав відбутися 5-6 березня, відклали через катастрофу військового вертольота та загибель 11 військових на сході Туреччини.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на турецьке державне інформаційне агентство «Анадолу».

«Спікер парламенту Мустафа Шентоп відклав свій офіційний візит в Україну через катастрофу військового гвинтокрила в районі Татван провінції Бітліс, в результаті якої загинули 11 військовослужбовців», - йдеться у повідомленні. Шентоп буде присутній на похороні загиблих військових.

Офіційний візит в Україну буде перенесено на іншу дату.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, на запрошення якого Шентоп мав приїхати в Україну, висловив свої співчуття з приводу загибелі військових.

Співчуття у зв'язку з трагедією висловив і Президент Володимир Зеленський.

«Щирі співчуття народу Туреччини у зв’язку із загибеллю військовослужбовців унаслідок падіння гелікоптера у провінції Бітліс. Близьким загиблих – сил пережити цю страшну втрату, а пораненим – швидкого одужання», - йдеться у його повідомленні у Твіттері.

«Висловлюю найщиріші співчуття у зв’язку із загибеллю турецьких військовослужбовців внаслідок катастрофи гелікоптера у провінції Бітліс. Бажаю рідним та близьким загиблих сил та витримки і найшвидшого одужання пораненим», - написав, зі свого боку, Разумков.

Читайте також: У Туреччині назвали ймовірну причину падіння військового вертольота

Шентоп подякував: «Шановний колего, дякую, що ви з нами в цей сумний день і поділяєте наш біль».

Співчуття висловив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу з вдячністю відреагував на це повідомлення.

Також співчуття висловив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Твіттері.

Як повідомлялося, візит турецької делегації на чолі з Головою Великих національних зборів Туреччини Мустафою Шентопом мав відбутися 5-6 березня на запрошення Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова. Програмою візиту було передбачено зустрічі з Президентом, Прем’єр-міністром, спікером ВР, міністром закордонних справ, представниками бізнесу та діаспори.