“Слуга народу” має голоси для Саакашвілі, але Зеленський бачить його на іншій посаді - Арахамія

Депутатська фракція політичної партії «Слуга народу» має необхідну кількість голосів на підтримку призначення експрезидента Грузії і колишнього голови Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі, проте Президент Володимир Зеленський розглядає інший формат співпраці з ним.

Про це заявив голова фракції Давид Арахамія під час брифінгу після позачергового засідання парламенту 30 квітня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Насправді голосів вистачає, але Міхеїл Саакашвілі останні кілька днів вів тривалі консультації з Президентом – і вони знайшли інший формат, в якому вони будуть працювати. Це буде нова посада, але я не можу про це казати, бо це ініціатива Президента. Нехай це залишається інтригою. Якщо Міхеїл Саакашвілі разом із Президентом визначать, що його треба призначати віцепрем’єром, то ми зараз маємо достатньо голосів для того, щоб це рішення прийняти. Але за моєю інформацією, буде інше рішення, і Президент уже відпрацював його з паном Міхеїлом – і про це буде повідомлено, можливо, сьогодні трошки пізніше, а можливо, на початку наступного тижня», – пояснив Арахамія.

При цьому він уточнив, що під час консультацій Саакашвілі та Зеленського стосовно очікування від двох сторін виявилося, що «є інший формат, який забезпечить успіх цієї програми, яку він хоче виконувати щодо реформ».

Читайте також: Консультації про призначення Саакашвілі віцепрем'єром іще тривають - депутат

«На мою думку, віцепрем’єр із реформ «без портфеля» – це не та посада, на якій можна справді глибокі реформи реалізувати», – додав парламентарій.

Як повідомляв Укрінформ, 22 квітня народний депутат Олександр Качура (фракція партії "Слуга народу") повідомив, що експрезидент Грузії і колишній глава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі розглядається кандидатом на посаду віцепрем'єр-міністра з реформ.

Сам Саакашвілі заявив, що Президент Володимир Зеленський запропонував йому стати віцепрем'єром з реформ і що він вже спілкувався з Прем'єр-міністром з цього приводу.

30 квітня заступник голови депутатської фракції політичної партії «Слуга народу» Євгенія Кравчук в ефірі одного з телеканалів заявила, що Рада під час позачергового засідання 30 квітня не розглядатиме питання про ймовірне призначення Саакашвілі на посаду віцепрем'єр-міністра з реформ через брак голосів на його підтримку.