Україні з Росією треба говорити насамперед про свої кордони — Умеров

Колишній політв’язень, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров вважає, що перемовини з Росією українська влада має вести не тільки про повернення політв’язнів, а й про відновлення своїх кордонів.

Про це він сказав у Чернігові на пресконференції з нагоди проведення в місті правозахисної акції "В’язні Кремля", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україна повинна турбуватися не тільки про політичних в’язнів, полонених та заарештованих, а й перейматися і займатися поверненням територій України, говорити не про лінії розмежування, а про кордони. Тому що політичних в’язнів Росія набере іще, і Путін знову володітиме фондом для обміну", - зазначив Умеров.

На його переконання, відновлення територіальної цілісності України є першочерговим завданням української влади і повинно стати "точкою відліку", від якої почнеться вирішення інших питань — звільнення бранців, обрахунок завданих Росією збитків та пошук шляхів їх компенсації.

Читайте також: Зеленський не проти залучення колишніх політв'язнів до "Мінська"

Акція "В’язні Кремля" на підтримку політичних в’язнів Російської Федерації і, передусім, кримських татар, відбулася в центрі Чернігова. На майданчику біля великого торговельного центру правозахисники встановили 86 капканів, що символізували пастки, які вхопили свою здобич. Поруч працювали інформаційні намети.