Порошенко своїми діями "підштовхує" людей на Майдан - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що п’ятий президент Петро Порошенко своїми діями та засобами масової інформації "підштовхує" людей виходити на акції протесту.

Про це він сказав під час пресмарафону в четвер у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Помилка Порошенка тільки в одному, що йому здається, що він може бути лідером іншого Майдану. І ви бачили заяву самого президента (ФРН Франка-Вальтера - ред.) Штайнмаєра, німецької сторони і французької сторони, і багатьох європейських засобів масової інформації - вони шоковані, тому що його риторика міняється, як і змінився його статус. Але єдине що - він забуває, що він не президент. Навіть не те, що не забуває. Я боюся, він у це не вірить. Я боюсь, що це на фізичному рівні є проблеми", - заявив Зеленський.

Він додав, що Порошенко "проти розведення, і йому здається, що з цього приводу може бути Майдан, мало того, що він підштовхує людей і своїми засобами масової інформації підштовхує людей, і своїми діями".

Читайте також: Зеленський: Я не боюся Майдану

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 1 жовтня заявив, що Україна погодила текст "формули Штайнмаєра". За його словами, вона передбачає схвалення в Україні тимчасового закону про особливий статус Донбасу, який стане постійним за умови, якщо ОБСЄ визнає місцеві вибори на цих територіях демократичними.

Як заявив Зеленський, у новому законі не перетнуть жодної "червоної лінії", й "не буде ніколи ніякої капітуляції".

Читайте також: Порошенко пропонує сім кроків, аби Україна не потрапила у російську пастку

Водночас низка українських партій, активісти та громадські діячі виступили з різкою критикою можливості підписання цієї "формули Штайнмаєра". Вони вважають, що спочатку має бути виконана безпекова частина Мінських угод. Тобто, виведення військ і контроль над кордоном мають передувати виборам і обговоренню статусу Донбасу.

Масові акції проти "формули Штайнмаєра" відбулися у Києві та у регіонах країни 1 та 6 жовтня.