Київ сподівається, що Радбез ООН допоможе врегулюванню у Сирії - МЗС

В Україні уважно стежать за початком військової операції збройними силами Туреччини на північному сході Сирії і сподіваються на вирішення нагальних проблем після засідання РБ ООН 10 жовтня.

Про це йдеться у коментарі Міністерства зовнішніх справ України щодо початку військової операції ЗС Туреччини на північному сході Сирії. У МЗС нагадали, що конфлікт у Сирії триває не один рік.

"Ми очікуємо, що РБ ООН та її члени, за участі всіх зацікавлених сторін, зокрема й Туреччини, розглянуть це питання на анонсованому на сьогодні засіданні та ухвалять рішення, які дозволять вирішувати проблеми безпекового і гуманітарного характеру в міжнародно-правовому полі", - наголосили в МЗС.

У коментарі йдеться, що однією з головних причин неможливості покласти край стражданням народів Сирії є позиція тих країн, які підтримують режим Башара Асада і блокують відповідні рішення Ради Безпеки ООН.

Читайте також: Ердоган заявив про ліквідацію "109 терористів" у Сирії

Як повідомляв Укрінформ, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у середу заявив, що збройні сили його країни разом із сирійською національною армією розпочали операцію "Джерело миру" проти терористів PKK/YPG та ІДІЛ на півночі Сирії.

На початку цього тижня Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш засудив повідомлення про готовність турецьких сил піти наступом на Сирію.