Президент анонсував на 1 листопада “чекпойнт” у кількох гучних справах

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що 1 листопада правоохоронці мають показати результат розслідування у кількох гучних корупційних справах.

Про це Президент повідомив журналістам під час прес-марафону, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми збираємо наради з правоохоронцями. У нас крайня точка зараз є 1 листопада. Щотижня чи щодватижні ми збираємося на ці наради, де я, не впливаючи, їх запитую — де результат? Треба змінити і те і те, чекаємо закон про генпрокуратуру, зустрічаюся з депутатами, кажу нам потрібен цей закон, реформа Генеральної прокуратури вона нам потрібна — 5 тисяч прокурорів. Ми розуміємо є чесні люди, є фахівці, але є і інші, але їх 5 тисяч, як їх почистити? Потрібен законопроєкт... Прийняли цей закон, який дуже багато років не могли прийняти, прийняли в перший місяць, пішло очищення”, - сказав Зеленський.

“Зараз контрольний чекпойнт 1 листопада. Вони (правоохоронці — ред.) повинні декілька гучних справ, коло яких ми обговорили на нараді, вони повинні показати результат”, - сказав Президент.

Також Зеленський повідомив, що мав розмову з прокурором Горбатюком щодо справ поро розстріли на Євромайдані.

Читайте також: У питаннях ПриватБанку я захищатиму інтереси України — Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Президент України Володимир Зеленський проводить пресмарафон. Глава держави відповідатиме на запитання журналістів протягом усього дня.