Держбюро розслідувань підтверджує обшуки у дружини Чауса

Слідчі Державного бюро розслідувань провели обшуки у помешканні дружини судді Миколи Чауса.

Про це сказав під час пресконференції директор відомства Роман Труба, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Якщо ми говоримо про обшук у дружини Чауса. Так, це відповідає дійсності. Слідчі ДБР проводили такі обшуки, але я на цьому етапі не можу сказати більшої конкретики, оскільки це завадить розслідуванню цього кримінального провадження”, - сказав він.

При цьому Труба уточнив, що слідчі дії проходили у справі можливого незаконного перетину кордону суддею Чаусом.

“Це кримінальне провадження, у якому з’ясовуються обставини виїзду. Хочемо з’ясувати, чи це відбулося на законних підставах”, - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, 9 серпня 2016 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили суддю Миколу Чауса в отриманні хабаря в розмірі 150 тис. доларів. Ці гроші знайшли у двох скляних банках, які суддя особисто закопував у дворі власного будинку.

У вересні того ж року Верховна Рада підтримала подання Генеральної прокуратури України про надання згоди на затримання та арешт судді. При цьому Чаус втік з України. З 11 листопада 2016 року він перебував у міжнародному розшуку за лінією Інтерполу.

1 березня 2017 року Чаус здався правоохоронцям у Молдові. Відразу після цього САП заявила про намір вимагати його видачі Україні для проведення досудового розслідування відповідно до законодавства.

Читайте також: Генпрокуратура двічі закривала справу Пашинського — ДБР

Пізніше Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила Чауса від посади.

У липні цього року слідчі центрального апарату ДБР зареєстрували кримінальне провадження щодо організації можливого незаконного вивезення групою осіб судді Чауса через держкордон України до Молдови.