Конгрес США вимагає від Пенса документи про можливий тиск Трампа на Україну

Голови трьох комітетів Палати представників надіслали офіційний лист віцепрезиденту США Пенсу із запитом ключових документів у справі можливого тиску Трампа на Україну.

Це стало наступним кроком конгресменів від Демпартії у контексті розслідування щодо імпічменту президента США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Останнім часом постають питання щодо ролі, яку ви могли зіграти в передачі чи посиленні неприкритих меседжів президента (Трампа – ред.) Президентові України", - йдеться в документі, оприлюдненому на сайті комітету з питань нагляду та реформ.

При цьому законодавці звертають увагу на представника оточення віцепрезидента, який, за повідомленнями ЗМІ, був присутнім при телефонній розмові Зеленського і Трампа 25 липня.

Читайте також: Імпічмент Трампа: юристи Білого дому готують листа до Палати представників

Крім того, конгресмени зацікавилися зустріччю Пенса із Зеленським, яка відбулася 1 вересня у Варшаві. Тоді віцепрезидент підтвердив, що адміністрація США призупинила надання оборонної допомоги Україні.

На прохання голів комітетів з питань розвідки, міжнародних справ, а також нагляду та реформ Пенс має "надати документи, викладені в супровідному графіку, до 15 жовтня 2019 року".

Читайте також: "Тиск" адміністрації Трампа на Україну: демократи вивчають роль Пенса, Помпео та Тейлора

Нагадаємо, минулого тижня Палата представників ініціювала розслідування щодо імпічменту президента Дональда Трампа в шести комітетах. Законодавці розслідують, якою мірою він поставив під загрозу національну безпеку, коли домагався втручання іншої держави у президентські вибори в США та шантажував при цьому призупиненням оборонної підтримки.