Адвокат Трампа представив записи, де Шокін скаржився на тиск з боку США

Особистий адвокат президента США Руді Джуліані повідомив, що має підтвердження від колишнього генпрокурора України Віктора Шокіна, що йому начебто натякнули в Посольстві США припинити розслідування, де фігурувало прізвище Гантера Байдена.

Про це повідомив у середу американський телеканал Fox News із посиланням на записи Джуліані з інтерв'ю із Шокіним, які він передав Конгресу.

"Пан Шокін намагався продовжити розслідування, але приблизно в червні-липні 2015 року посол США (у Києві – ред.) Джеффрі Пайєтт сказав йому, що цю справу слід розслідувати "в білих рукавичках", що, на думку пана Шокіна, означало нічого не робити", - зазначалося в дописах Джуліані.

Як зауважив Джуліані, Шокін підтвердив, що розслідування було припинено "через страх перед Сполученими Штатами".

Читайте також: Волкер виступить перед Конгресом США щодо розслідування імпічменту

У нотатках адвоката Трампа також також йшлося, що, зі слів Шокіна, віцепрезидент Байден затримував допомогу Україні в процесі цього розслідування.

Як повідомляв Укрінформ, Джо Байден дійсно говорив, що тиснув на українське керівництво з вимогою звільнити корумпованого генпрокурора Віктора Шокіна, на чому також наполягала більшість країн Заходу в контексті боротьби з корупцією в Україні.

Читайте також: Верховний Суд поки не розглядатиме по суті позов Шокіна

Натомість не існує жодних свідчень про те, що це було пов'язане якимось чином із сином Джо Байдена.