Вакарчук хоче почути від Зеленського, як він захищатиме інтереси України на "нормандському саміті"

Партія "Голос" вимагає від Президента Володимира Зеленського чіткої відповіді, як відстоюватимуться інтереси України на зустрічі "нормандської четвірки", а також хто і як контролюватиме кордон на Донбасі під час виборів у контексті узгодження "формули Штайнмаєра".

Про це написав у Facebook лідер партії "Голос", член Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Святослав Вакарчук.

"Ми вимагаємо від Президента чітких і однозначних відповідей про те, яким чином українська команда відстоюватиме інтереси України на зустрічі "нормандської четвірки"", - заявив він.

Вакарчук також наголосив, що головне питання, яке хвилює всіх зараз, - що буде з українським кордоном на Донбасі, хто і як буде його контролювати під час виборів. "Бо вибори без повного контролю кордону - це не вибори, а профанація. Я сподіваюсь, що це розуміють усі, я сподіваюсь, що це розуміє Президент", - наголосив він.

Читайте також: Зеленський розповідає "слугам народу" про "формулу Штайнмаєра"

Вакарчук підкреслив, що для партії "Голос" суверенітет і незалежність України є цінністю, за яку вони готові боротись до кінця всіма можливими конституційними способами. "Зараз не час для розмов про зраду і перемогу, а час чіткої консолідованої позиції, яка буде однозначною: український кордон має перебувати під українським контролем по всій території суверенної України, а тоді ми будемо проводити вибори. І ніяк інакше", - зазначив він.

Читайте також: Яременко про "формулу Штайнмаєра": Вчора ніхто нічого не підписував

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський під час пресконференції у вівторок, 1 жовтня, заявив, що Україна відповіла на лист спецпредставника від ОБСЄ Мартіна Сайдіка і погоджує текст так званої "формули Штайнмаєра".

Таким чином, за його словами, "усунуто останні перепони" для проведення саміту "нормандської четвірки”, дата якого стане відома найближчим часом.

У партії "Європейська солідарність" одразу заявили, що "формула Штайнмаєра" може стати пасткою, а в партії "Голос" зажадали проведення закритого засідання Ради, на якому Президент Зеленський повинен пояснити деталі узгодження "формули Штайнмаєра".

Партія "Батьківщина", у свою чергу, заявила, що розцінює "формулу Штайнмаєра" як загрозу національній безпеці, територіальній цілісності та державному суверенітету України.