Волкер виступить перед Конгресом США щодо розслідування імпічменту

Колишній високопоставлений дипломат Держдепартаменту США, який безпосередньо займався українським питанням, Курт Волкер, планує вже цього четверга свідчити в Палаті представників у розслідуванні з імпічменту президента.

Про це повідомив у вівторок американський телеканал CNN.

"Колишній спецпредставник США у переговорах по Україні Курт Волкер планує виступити зі свідченнями цього четверга (3 жовтня) перед трьома комітетами Конгресу",- зазначається в повідомленні із посиланням на два джерела, ознайомленими із ситуацією.

Читайте також: Курт Волкер подав у відставку – CNN

Волкер є одним із п'яти колишніх і нинішніх чиновників Державного департаменту, імена яких згадувались у рапорті "викривача" по можливому тиску адміністрації Трампа на Україну. Демократи в Палаті представників планують заслухати їх у контексті розслідування щодо імпічменту президента.

Читайте також: Помпео відмовився підтримати вимоги демократів щодо розслідування імпічменту

У цьому списку крім Волкера згадується також експосол США в Києві Марі Йованович, яка, за повідомленнями, може виступити на слуханнях 11 жовтня. Крім того, йдеться про колишнього заступника Йованович, а зараз помічника держсекретаря США Джорджа Кента; радника Держдепартаменту США Ульріха Бехбула; й посла США при ЄС Гордона Сондленда.

Читайте також: Джуліані оприлюднив листи Волкера, які стосуються України

Нагадаємо: минулого тижня у США була оприлюднена розсекречена скарга "викривача" з-поміж представників американської розвідки. Документ указував на можливий тиск з боку Дональда Трампа на українське керівництво з метою порушення кримінального розслідування в Україні проти родини Джо Байдена.