Журналісти вимагають звільнення Мендель

Звернення

Неформальна спільнота незалежних журналістів "Ініціатива 34" вимагає звільнення речниці Президента України Юлії Мендель через "непрофесійну та неетичну" поведінку.

Відкрите звернення до Президента "Ініціатива 34" виклала у Facebook.

"У зв’язку із непрофесійністю, неетичною поведінкою та провокацією штучних конфліктів, вимагаємо звільнити Юлію Мендель з посади прессекретаря Президента України Володимира Зеленського. Від Офісу Президента та Юлії Мендель очікуємо вибачень перед нашим колегою Сергієм Андрушком", - ідеться у заяві.

Серед підписантів заяви: ГО "Громадське телебачення", журналісти Bihus.Info, редактор-засновниця "Української правди" Олена Притула. Автори звернення наголошують, що список підписантів поповнюється.

Як повідомлялося, журналіст Михайло Ткач написав у Facebook, що прессекретар Президента України Юлія Мендель відштовхнула журналіста "Схем" Сергія Андрушка, коли той хотів поставити запитання керівнику Офісу Президента Андрію Богдану. Цей пост викликав у соцмережах хвилю обурення поведінкою Мендель.

Читайте також: Мендель запевняє, що не відштовхувала від Богдана журналіста "Схем"

Згодом Мендель заявила, що не відштовхувала телерепортера, а зупиняла з міркувань безпеки глави держави. Також вона обурилася тим, що журналіст, на її думку, порушив “особистий простір першої особи” та додала, що в цивілізованих стосунках “медіа наполягають, але не кидаються”.

Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко заявив, що прессекретар Президента не має права фізично перешкоджати роботі журналістів. “Це не та поведінка, з якою журналісти мають миритися”, - додав він.

Рух "Медіа за усвідомлений вибір" закликав Зеленського публічно зреагувати на перешкоджання роботі журналістів з боку його речниці.