Спілка журналістів закликає Банкову та Мендель вибачитися й переглянути ставлення до ЗМІ

Спілка журналістів закликає Банкову та Мендель вибачитися й переглянути ставлення до ЗМІ

Укрінформ
Прессекретар Президента не має права фізично перешкоджати роботі журналістів. Це не та поведінка, з якою журналісти мають миритися.

Таку думку у Facebook висловив голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

"Прессекретар Президента не має права фізично перешкоджати роботі журналістів. Чи дружні обійми, чи відштовхування-відтягування — це не та поведінка, з якою журналісти мають миритися", - написав Томіленко. Також він висловив солідарність із журналістами програми "Схеми".

"Влада в усьому світі шукає формати уникання неконтрольованих контактів із незалежними журналістами. І це природно. Чиновник (як і кожна людина) боїться незручних запитань. Але перешкоджання журналістській діяльності — найгірша з можливих реакцій влади", - зауважив Томіленко.

Він також додав, що Національна спілка журналістів України звертається до Офісу Президента та прессекретаря Президента Юлії Мендель із закликом переглянути ставлення до журналістів, вибачитися за некоректні заяви та прикрі ситуації, які трапилися. "І головне, нова владна команда має будувати коректні стосунки із журналістами, визнаючи, що спілкування із незалежними медіа — це важливий обов’язок демократичної влади, відповідальної перед громадянами", - підкреслив Томіленко.

Читайте також: Мендель запевняє, що не відштовхувала від Богдана журналіста "Схем"

Як повідомлялося, журналіст Михайло Ткач написав у Facebook, що прессекретар Президента України Юлія Мендель відштовхнула журналіста "Схем" Сергія Андрушка, коли той хотів поставити запитання керівнику Офісу Президента Андрію Богдану в США. Цей пост викликав у соцмережах хвилю обурення поведінкою Мендель.

Згодом Мендель заявила, що не відштовхувала телерепортера, а зупиняла з міркувань безпеки глави держави. Також вона обурилася тим, що журналіст, на її думку, порушив "особистий простір першої особи" та додала, що й цивілізованих стосунках "медіа наполягають, але не кидаються".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-