Олена Зеленська відвідала щорічний обід перших леді в ООН

Фото

У рамках візиту Президента України Володимира Зеленського до США для участі в 74-й сесії Генасамблеї ООН дружина глави Української держави Олена Зеленська взяла участь в обіді перших леді Fashion 4 Development (F4D).

Про це повідомляється у середу на сайті глави держави.

"Fashion 4 Development – глобальна платформа, заснована на підтримку Цілей розвитку тисячоліття Організації Об'єднаних Націй та ініціативи ООН "Кожна жінка, кожна дитина". Перші леді, посли ООН, дипломати та громадські діячі з понад 100 країн світу щороку збираються, щоб зміцнити співпрацю між дипломатією та модою на благо жінок і дітей в усьому світі й відзначити заслуги дизайнерів та інших представників модної індустрії за їхню гуманітарну роботу і внесок у позитивні соціальні зміни", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Зеленський уже зустрічався з Трампом напередодні перемовин

Зазначається, що цього року почесну медаль присуджено президенту Франції Еммануелю Макрону, який виступив рушійною силою у формуванні принципів стійкої екологічної моди – "Пакту про моду" і включенні моди до порядку денного G7.

Нагород також удостоєні Абріма Ервія та Розаріо Довсон, засновниці Studio 189, Карла Соццані, президент Фонду Алайї та засновниця 10 Corso Como, та інші.