Зеленський зустрівся з Тейлором: США підтвердили стратегічне партнерство з Україною

Президент Володимир Зеленський на зустрічі з тимчасовим повіреним у справах США в Україні Вільямом Тейлором подякував за постійну підтримку з боку Вашингтона суверенітету та територіальної цілісності нашої держави.

Про це повідомляється на офіційному інтернет-представництві Президента.

"Вдячний США за розблокування військової допомоги Україні, за постійну підтримку нашого суверенітету та територіальної цілісності", – сказав глава держави.

Президент підкреслив, що США вкотре підтвердили своє стратегічне партнерство з Україною.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Посольство України в США поінформувало, що адміністрація Дональда Трампа розблокувала кошти програм зміцнення оборони та безпеки України, фінансування яких було затверджено раніше в бюджетах Держдепартаменту США і Пентагону.

Читайте також: США виділяють Україні $390 мільйонів військової допомоги - Зеленський

Зокрема, йдеться про 250 млн дол. з бюджету Пентагону в межах програми "Ініціатива безпекової допомоги Україні", 115 млн дол. за програмою Держдепартаменту "Міжнародне військове фінансування" з бюджету 2019 року, а також 26,5 млн дол. за цією ж програмою з бюджету 2018 року. Загалом це 391,5 млн дол. Ці кошти призначені для закупівлі озброєння та військової техніки, надання послуг, які сприятимуть посиленню можливостей Збройних сил України.