Більдт назвав “красномовною” вимогу РФ обміняти важливого свідка у справі МН17

Відомий шведський політик, співголова Європейської ради із закордонних справ Карл Більдт назвав «красномовною» вимогу Росії включити в перелік осіб, які підлягають обміну, свідка у справі про збиття літака рейсу МН-17.

Відповідне повідомлення Більдт розмістив у Twitter.

«Без сумніву, вітаю. Але це дуже красномовно, що ключовою вимогою Кремля було очевидно знову отримати під власний контроль одного з ключових свідків збиття рейсу МН17», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 7 вересня, між Україною та Росією відбувся обмін утримуваними особами у форматі 35 на 35. До України повернулися 11 незаконно засуджених у Росії співгромадян та 24 моряки, яких Росія захопила в районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Читайте також: Трамп назвав обмін полоненими “гігантським кроком до миру”

Серед осіб, яких Україна передала Росії - свідок у справі катастрофи малайзійського рейсу MH17 колишній "командир ППО" міста Сніжне Володимир Цемах. В інтерв’ю одному з сепаратистських ЗМІ Цемах відверто розповідав про катастрофу малайзійського Boeing-777 та навіть підтверджував, що ракету було випущено з ПЗРК "Бук".

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що колишнього бойовика угруповання "ДНР" Цемаха допитали перед відправленням до Росії.