Рабіновичу нагадали про необхідність виступати у Раді українською

Голова Комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції Дмитро Лубінець нагадав одному з членів комітету Вадиму Рабіновичу про необхідність виступати українською мовою.

Про це він зауважив під час засідання комітету 4 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я дуже прошу на засіданнях комітету, при всій моїй повазі до вас, Вадиме Зіновійовичу, і російськомовних виборців, яких так само і я представляю, бо я мажоритарник з Донецької області, не порушувати закони України", - зазначив Лубінець.

Своєю чергою Рабінович обурився і заявив, що таким чином його "хочуть позбавити права висловлювати свою думку", оскільки йому простіше говорити російською мовою. Він також закінчив свою промову фразою: "Тоді зустрінемось у Конституційному Суді".

Разом з тим Лубінець зауважив, що не забороняв Рабіновичу висловлювати свою позицію, та звернув увагу, що у законах чітко визначена українська мова як робоча мова на засіданнях комітетів ВР України.

Читайте також: У комітеті з прав людини сформували шість підкомітетів та обрали керівників

Раніше, як повідомлялось у ЗМІ, аналогічне зауваження щодо виступів Рабіновича російською мовою зробила і народний депутат Ірина Геращенко.

Тоді на засіданні підготовчої депутатської групи лідер партії "Слуга народу" Дмитро Разумков заявив, що виступи парламентаріїв українською мовою передбачені законом про регламент Верховної Ради.