При внесенні законопроєктів щодо змін до Конституції регламент не порушували - Стефанчук

Перший віцеспікер ВР Руслан Стефанчук заявив про відсутність юридичних підстав говорити про порушення регламенту при внесенні до парламенту законопроєктів щодо внесення змін до Конституції.

Про це він сказав журналістам у кулуарах ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Немає жодних юридичних підстав вважати, що ми допустили порушення регламенту. Якщо інші особи так вважають, то у них є повне конституційне право звернутися до Конституційного Суду, і ми і там відстоїмо свою правову позицію», - наголосив Стефанчук.

Він також підкреслив, що питання щодо скликання комітетів регулюється як регламентом, так і законом про комітети Верховної Ради.

«У статті 48 закону про комітети чітко зазначено, що в міжсесійний період є можливість зібрати комітети, якщо на цьому наполягають більше третини чи половини членів цих комітетів. Вони вернулися і провели засідання комітетів. Немає підстав у голів комітетів не скликати їх засідань», - уточнив Стефанчук.

Він також висловився щодо черговості сесій. «Що стосується того яка це сесія, ще раз підкреслюю, що згідно з рішенням Конституційного Суду 2003 року чітко визначено, що є 2 види сесій: чергові, або ординарні, і позачергові. Перша сесія є черговою сесією, тому що немає іншого. Крім цього, якщо подивитися норми Конституції там написано: чергові сесії, у тому числі перша», - пояснив Стефанчук.

Читайте також: У Раді вже зареєстрували понад 300 законопроєктів - Разумков

Як повідомлялося, Верховна Рада сьогодні ухвалила закон №7203 "Про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України)", який має набути чинності 1 січня 2020 року.

Крім того, депутати мають намір підтримати направлення до Конституційного Суду для отримання висновків ще шести законопроєктів щодо внесення змін до Основного закону.