Пристайко хоче показати Маасу результати підтримки України Німеччиною

Новий глава МЗС України Вадим Пристайко запросив свого німецького колегу до України, щоби показати, заради чого ФРН підтримувала нас останні 5 років.

Про це він розповів, коментуючи неформальну зустріч у понеділок у Берліні з Гайко Маасом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мааса офіційно запросив. Домовлялися, що буде не тільки Київ, але й Схід. Пропозиція - подивитися як виконуються домовленості, наприклад будівництва мосту в станиці Луганська. Щоби наш друг і партнер Німеччина побачив, заради чого вони всі 5 років так багато вкладали, накладаючи санкції, про які постійно міністру та канцлеру нагадують німецькі підприємства», - сказав Пристайко.

Читайте також: Україна не йтиме на неприйнятні компроміси для завершення війни — МЗС

Минулого разу він зустрічався з Маасом у Києві, коли той був з візитом разом з французьким колегою Жаном-Івом ле Дріаном відразу після президентських виборів в Україні.

«У нас є певна проблема: ми переобтяжені з Німеччиною та Францією питаннями «Нормандського формату» та інколи забуваємо про багато речей, які маємо вирішити з цими країнами», - зазначив Пристайко.

Читайте також: Пристайко розповів, про що говорили на зустрічі у "Нормандському форматі"

Під час нинішньої неформальної зустрічі сторони намагалися скористатися можливістю для того, щоби обговорити широке коло двосторонніх питаннь, «на які не завжди є час».

Сам Вадим Пристайко ще має приїхати в Берлін з офіційним візитом. 2 вересня він перебував у німецькій столиці з метою участі в зустрічі в «Нормандському форматі» в якості політичного радника.