Луценко оцінив свого ймовірного наступника на посаді глави ГПУ

Генеральний прокурор Юрій Луценко позитивно оцінює кандидатуру свого наступника Руслана Рябошапки.

Про це Луценко сказав у коментарі журналістам у кулуарах Верховної Ради ввечері в четвер після засідання Комітету з питань правоохоронної діяльності, який погодив його звільнення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У мене немає з ним (Русланом Рябошапкою — ред.) особистих стосунків, але бачив його на різних антикорупційних або правничих конференціях, і його професійний багаж дозволяє мені вважати його готовим до такої роботи", - сказав Луценко.

Також, за словами чинного очільника ГПУ, Рябошапка пройшов "важливий етап для майбутнього генпрокурора" - незаконне переслідування.

"Я бачив, як після звільнення з НАЗК на нього (Руслана Рябошапку - ред.) спробували завести замовну справу. За моїм дорученням прокурор Києва розібрався і доповів, що там нічого немає. Справа була закрита, але він також пройшов цей дуже важливий для майбутнього генпрокурора етап - незаконного переслідування. Це також дуже важливо", - зазначив Луценко.

Також він наголосив на важливості підтримки нового генпрокурора більшістю в парламенті.

Читайте також: Луценко написав заяву про відставку

"Він опирається на потужну більшість Верховної Ради. Без зміни законодавства швидкі досягнення в ГПУ неможливі. Тому дуже важливо, щоб новий генпрокурор був підкріплений новою ефективною більшістю в парламенті", - сказав Луценко.

За словами чинного генпрокурора, названі складові приводять його до думки, що Рябошапка - добра кандидатура для подальшої роботи в Генпрокуратурі.

Також Луценко зазначив, що "час революційних змін політично призначеного прокурора, який зламав систему, завершився, а прийшов час професійного юридичного управління цим організмом".

Як повідомляв Укрінформ, Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності рекомендував парламенту звільнити Юрія Луценка з посади генпрокурора та призначити на неї Руслана Рябошапку.