У США під час візиту Зеленського хочуть поговорити про його досягнення

Дата візиту Президента Володимира Зеленського до США досі не узгоджена.

Про це заявив спецпредставник Держдепу США по Україні Курт Волкер в інтерв’ю "Прямому".

"У президента Зеленського поки не було можливості втілити свої ініціативи, бо парламент ще навіть не розпочав роботу. Думаю, це станеться вже найближчого тижня. І тоді ми побачимо, який сформується уряд, хто стане прем’єр-міністром, хто очолить МЗС. І ми хочемо близько працювати із новою командою над втіленням всіх оголошених намірів та ініціатив. І ми б хотіли, щоб на момент візиту президента Зеленського до Білого дому ми могли б говорити і про те, чого досягнула українська влада і про наші досягнення у двосторонній співпраці", - сказав Волкер.

Як повідомляв Укрінформ, 6 серпня в Офісі Президента Зеленського заперечили інформацію ЗМІ про те, що американська сторона, нібито, не погоджує зустріч Зеленського з Трампом, поки Андрій Богдан залишається головою Офісу Президента. В ОП підкреслили, що переговорний процес з підготовки візиту Зеленського до США на запрошення Трампа триває.

Також спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер 27 липня підтвердив, що запрошення Трампа залишається чинним, українській стороні не висували жодних умов.

Читайте також: У Вашингтоні ще не вирішили, коли зустрінуться Трамп та Зеленський - Волкер

На початку липня тодішній посол України в США Валерій Чалий називав дві можливі дати для поїздки Зеленського до США: або серпень (коли президент України відвідає тільки Вашингтон), або вересень (коли цей візит буде поєднаний з участю в дебатах на сесії Генеральної асамблеї ООН).