Мендель розповіла про підготовку промови Зеленського, де побачили "плагіат"

Президент Володимир Зеленський вичитував усі промови, підготовлені до візиту до Брюсселя, але існує проблема у роботі державних інституцій.

Про це заявила прес-секретар глави держави Юлія Мендель на брифінгу в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Президент Зеленський вичитував усі промови, і якщо він не погоджувався з повідомленнями і меседжами, то, звісно, він їх змінював. Якщо Президент Зеленський погодився з цими повідомленнями, які вчора проговорив, це означає тільки позитив для України, тому що це означає, що при зміні керівництва не змінюється позиція України, ми залишаємося на європейському і євроатлантичному курсі і, звісно, ми визначаємо, що Росія є нашим агресором”, - відповіла речниця на запитання, чи є вже результати перевірки співпадіння висловлювань Зеленського у Брюсселі і екс-президента Петра Порошенка на з‘їзді партії "Європейська солідарність".

Читайте також: Прес-секретарка Зеленського: Ми прибираємо посередника у спілкуванні з аудиторією

Водночас Мендель наголосила, що ця ситуація показала проблему в роботі державних інституцій.

“Це показує, що система інституцій держави не працює. Тому що якщо Адміністрація Президента не може покладатися на Міністерство закордонних справ, то як ми можемо говорити про будь-яку співпрацю”, - переконана прес-секретар.

Як повідомляв Укрінформ, 5 червня речник п’ятого президента України Святослав Цеголко заявив, що чинний Президент Зеленський на зустрічі з президентом Європейської ради Дональдом Туском повторив цілий абзац із промови Порошенка.

Після цього заступник глави АП з питань інформполітики Кирило Тимошенко ініціював службове розслідування щодо ідентичності фрагментів виступу Зеленського на брифінгу з Туском та виступу Порошенка на з‘їзді партії "Європейська солідарність".

За даними АП, працівники МЗС України, які готували тези для брифінгу Зеленського, паралельно продовжували працювати на Порошенка. В АП заявили, що розцінюють "це як диверсію з боку окремих працівників Міністерства закордонних справ та свідому провокацію з боку команди Петра Порошенка".