Саакашвілі: Я хочу допомогти новій команді

Екс-президент Грузії, колишній голова Одеської ОДА та лідер “Руху нових сил” (РНС) Міхеїл Саакашвілі готовий допомагати і консультувати нову владну команду в Україні, але в нього немає кар’єрних планів.

Про це він сказав у середу журналістам у варшавському аеропорту імені Шопена перед відльотом в Україну, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Я хочу допомогти новій команді, новій хвилі, яка реально з’явилася в Україні. Якщо моя порада, моя консультація чи просто присутність будуть для когось корисними, то я це буду робити”,- заявив Саакашвілі.

При цьому він додав, що у нього немає прагнень “отримати якийсь кабінет чи якусь формальну посаду, оскільки це погано закінчується”.

Перед відльотом в Україну у середу Саакашвілі отримав у консульстві України у Варшаві посвідчення особи на повернення в Україну.

Як інформувало агентство, екс-заступник генпрокурора Давід Сакварелідзе повідомив, що РНС братиме участь у дострокових парламентських виборах в Україні.

Читайте також: У Грузії не підтримали повернення Саакашвілі українського громадянства

Напередодні, 28 травня, голова президентської партії "Слуга народу" Дмитро Разумков заявив, що на дострокових виборах до ВР Саакашвілі не зможе потрапити до партійного списку будь-якої партії, бо відповідно до вимог чинного законодавства, він мав би прожити 5 років на території України.

Як відомо, український паспорт Саакашвілі отримав у 2015 році. Тоді він був призначений на посаду голови Одеської обласної державної адміністрації. Восени 2016 року пішов у відставку, а вже 26 липня 2017 року президент Порошенко позбавив Саакашвілі українського громадянства.