Україні потрібен повноцінний уряд для втримання ситуації - віце-прем'єр

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе вважає, що у нинішній перехідний період Україні потрібен повноцінний уряд для втримання ситуації і передачі напрацювань за три роки новим урядовцям.

Про це Климпуш-Цинцадзе повідомила у Facebook.

"На засіданні уряду сьогодні Прем‘єр-міністр Володимир Гройсман підтвердив рішення про подання заяви про відставку. Я була категорично проти відставки уряду. Я - за відповідальність і спадкоємність реформ, європейської та євроатлантичної інтеграціі. Я - за нову якість політики, відповідно до європейських принципів, а не за постійне руйнування попередніх напрацювань наступними урядами. В ситуації, що склалася, коли новий президент лише розпочав свою діяльність, і парламент у передвиборчому пошуку - більше нема кому. Україні сьогодні потрібний повноцінний, притомний уряд, для передачі напрацювань за 3 роки новим урядовцям", - написала Климпуш-Цинцадзе.

У цьому контексті вона зазначила, що має ці серйозні напрацювання у сфері своїх повноважень, оскільки інтеграція до ЄС і НАТО для неї є роботою 20-ти років, а не якимось випадковим проектом.

"Тож розраховую на те, що нова команда визначить відповідальних осіб та матиму можливість у стисліший термін передати ці напрацювання", - акцентувала віце-прем'єр-міністр. За словами Климпуш-Цинцадзе, вона добре усвідомлює політичні ризики перехідного періоду, який буде сповнений пошуків винуватих і взаємними звинуваченнями, але лідерство - це відповідальність, яку треба брати на себе, навіть якщо це не несе політичних дивідендів.

Читайте також: Климпуш-Цинцадзе закликає Зеленського визначити відповідальних за євроінтеграцію

"Уряд зараз потрібен для втримання ситуації. Задля збереження територіальної цілісності у воюючій країні. Задля невпинного просування країни до ЄС і НАТО - шляхом, який обрав український народ. Задля продовження реформ", - вважає віце-прем'єр.

На її переконання, пошук відповіді на найважче питання часу - встановлення миру - точно не у заграванні з ворогом і точно не в перекладанні відповідальності на народ на референдумі. "І я знаю, що чекати сигналів від Росії зараз - це знищувати збережену Україну. Державницька позиція - зробити для країни те, що можемо зараз, сьогодні", - наголосила віце-прем'єр.