Порошенко закликає світ не допустити реваншу тоталітарних режимів

Президент Петро Порошенко закликає міжнародне співтовариство спільними зусиллями забезпечити гарантії недопущення реваншу тоталітарних режимів тепер і у майбутньому.

На цьому він наголосив у неділю, виступаючи на церемонії вшанування жертв політичних репресій на території Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Багатонаціональні поховання Биківнянських могил красномовно нагадують нам, що руйнівна хвиля антигуманістичної політики ще у минулому столітті вийшла далеко за межі національних чи інших суспільних груп, знищуючи на своєму шляху життя і долі ні в чому не винних людей. Спільними зусиллями міжнародного співтовариства має бути забезпечено гарантії недопущення реваншу тоталітарних режимів тепер і в майбутньому", - сказав Порошенко.

За його словами, це – консолідована відповідальність всього цивілізованого світу перед нащадками. "Це буде найбільш гідною шаною пам’яті тим, чиїми життями сплачено за наше мирне сьогодення. За цивілізаційний поступ, за можливості будувати світовий простір з відкритими кордонами, за право сучасної людини вільно і успішно розвиватися", - наголосив Президент.

Читайте також: Епіфаній нагадав про 200 тисяч загиблих від репресій українців

Він зазначив, що українська незалежність і наша свобода оплачені занадто дорогою ціною, тому весь український народ має про це пам'ятати, вдивляючись і у минуле, і у день прийдешній.