Порошенко пишається, що за останні 5 років Україна і ЄС зблизились, як ніколи

Петро Порошенко пишається тим, що саме за його президентства Україна і ЄС стали близькі, як ніколи раніше.

Про це він сказав під час урочистих заходів з нагоди відзначення Дня Європи у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Угода про асоціацію, створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі, безвіз, глибока секторальна інтеграція – це закладає основу сучасної європейської Української держави. Пишаюсь, що за період мого президентства Україна та ЄС стали ближче, як ніколи раніше в історії”, - сказав Порошенко.

Читайте також: Українці сьогодні відзначають День Європи

Він подякував лідерам ЄС – колишнім і чинним, Дональду Туску та Жан-Клоду Юнкеру, – за особливий внесок у спільну історію успіху.

Президент також подякував послу ЄС в Україні Х'югу Мінгареллі - за "велику енергію та частинку душі, яку він подарував становленню європейської України".

Глава держави закликав тих людей, які прийдуть на керівні посади в Україні, зберегти довіру та солідарність ЄС із Україною, зміцнювати проукраїнську міжнародну коаліцію, яка разом з Україною протистоїть агресії РФ та підтримує реформи. Він також просить їх посилювати санкційний тиск західних країн на РФ до повного відновлення територіальної цілісності країни.