Суд узявся за справу про заборону виїзду з України для 180 ТОП-чиновників

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження у справі за позовом до Національної поліції, Служби безпеки України та Держприкордонслужби щодо заборони виїзду з України після виборів для 180 топ-чиновників.

Про це повідомляє прес-служба суду.

"Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом до Національної поліції, Служби безпеки та Адміністрації Державної прикордонної служби щодо заборони після проведення парламентських та президентських виборів виїзду з України топ-чиновників", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що суд розглядатиме справу у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи.

Читайте також: До суду Києва надійшов вже третій позов щодо заборони виїзду топ-чиновникам

Як повідомлялося, позивач, зокрема, просить суд "визнати протиправною бездіяльність Нацполіції щодо не проведення всіх заходів задля забезпечення захисту нацбезпеки та не протидії організованій злочинності особами, які обіймають політичні посади" і які, на думку позивача, могли вчиняти корупційні злочини. Також позивач просить визнати протиправною і бездіяльність СБУ щодо не проведення всіх заходів задля забезпечення захисту національної безпеки від організованої злочинності.

Серед третіх осіб, окрім Президента України Петра Порошенка, Голови Верховної Ради Андрія Парубія та Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана у справі згадуються понад 50 народних депутатів БПП, більше ніж 40 членів уряду, голова правління НАК «Нафтогаз України», а також судді Верховного Суду і члени ВККСУ. Загалом 180 третіх осіб.

Раніше суд відкрив провадження у справі за позовом журналіста Олександра Дубінського, який також просить суд заборонити високопосадовцям та політикам виїжджати за кордон протягом одного року після проведення парламентських та президентських виборів.