Парубій відкрив ранкову Раду

Фото

Голова Верховної Ради Андрій Парубій відкрив ранкове засідання парламенту в середу.

У залі зареєструвалися 343 народних депутати, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ранкове пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим", - сказав Парубій.

Засідання Верховної Ради України / Фото: Багмут Павло. Укрінформ

Традиційно в середу пленарне засідання розпочалося з виступів народних депутатів.

15 травня ВР, згідно з порядком денним, розгляне проект закону №9523 "Про внесення змін до розділу ІI "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту дітей та підтримки сімей з дітьми".

На засіданні також народні депутати мають розглянути у першому читанні законопроект 2003а "Про внесення змін до статті 15 Закону України "Про доступ до публічної інформації" щодо зменшення терміну оприлюднення проектів нормативно-правових актів, рішень органів місцевого самоврядування".

Як вказано в порядку денному, Рада планує розглянути проекти постанов про призначення кількох парламентських слухань.

Традиційно в середу Рада розгляне блок питань ратифікацій.

Окрім того, депутати мають розглянути проекти постанов, що стосуються адміністративно-територіального устрою Донецької області, зокрема щодо встановлення меж окремих районів.

Також у першому читанні депутати планують розглянути законопроекти №5054 щодо забезпечення доступу захисника до особи, яка має право на захист, та №2545 "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо звільнення від кримінальної відповідальності судді".

Читайте також: Рада розгляне соцзахист дітей та антикорупційну політику

У другій половині дня депутати працюватимуть у комітетах, фракціях і групах.

Як повідомляв Укрінформ, Комітет ВР з питань регламенту та організації роботи парламенту о 15:00 розпочне засідання, на якому має розглянути проекти постанов щодо призначення дати інавгурації обраного президента України Володимира Зеленського.