Рада розгляне соцзахист дітей та антикорупційну політику

Рада розгляне соцзахист дітей та антикорупційну політику

Укрінформ
У середу, 15 травня, ВР розгляне проект закону №9523 "Про внесення змін до розділу ІI "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту дітей та підтримки сімей з дітьми".
Про це йдеться в порядку денному, опублікованому на сайті парламенту.

На засіданні також народні депутати мають розглянути у першому читанні законопроект 2003а "Про внесення змін до статті 15 Закону України "Про доступ до публічної інформації" щодо зменшення терміну оприлюднення проектів нормативно-правових актів, рішень органів місцевого самоврядування".

Як вказано в порядку денному, Рада планує розглянути проекти постанов про призначення декількох парламентських слухань. Зокрема, "Державна природоохоронна політика України: стан, перспективи розвитку та шляхи співпраці з громадянським суспільством" (проект постанови №9485), "Стан реалізації засад антикорупційної політики в Україні" (№10034). Депутати також мають ухвалити Рекомендації парламентських слухань на тему: "Запобігання та протидія дискримінації жінок з вразливих соціальних груп" (проект постанови №9408).

Традиційно в середу Рада розгляне блок питань ратифікацій.

Окрім того, депутати мають розглянути проекти постанов, що стосуються адміністративно-територіального устрою Донецької області, зокрема щодо встановлення меж окремих районів.

Також у першому читанні депутати планують розглянути законопроекти №5054 щодо забезпечення доступу захисника до особи, яка має право на захист, та №2545 "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо звільнення від кримінальної відповідальності судді".

Читайте також: Обговорення Проекту Закону України «Про критичну інфраструктуру та її захист».

У другій половині дня депутати працюватимуть у комітетах, фракціях і групах.

Як повідомляв Укрінформ, Комітет ВР з питань регламенту та організації роботи парламенту о 15:00 розпочне засідання, на якому має розглянути проекти постанов щодо призначення дати інавгурації обраного Президента України Володимира Зеленського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-