У команді Зеленського заперечують співпрацю з Портновим і Хорошковським

Колишній заступник глави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов та екс-власник медіа-групи "Інтер" Валерій Хорошковський не пов’язані з командою новообраного Президента Володимира Зеленського.

Про це розповів в інтерв'ю виданню theБабель бізнес-партнер і член команди Зеленського Сергій Шефір.

На твердження журналістів, що у списку донорів виборчих фондів Зеленского є люди, яких різною мірою пов'язують із Портновим, Шефір відповів, що особисто з ним не знайомий.

"Знаю, хто це, і це несусвітня дурниця. Так, ми сказали: хлопці, хто хоче допомагати - ось фонд, вносьте гроші за законом. Просто так не приносьте, хоча були люди, які говорили, що готові допомогти фінансово. До фонду міг перерахувати гроші будь-хто, але я не знаю, хто туди перераховував, у мене немає списку", - зазначив Шефір.

Він запевняє, що Портнов жодного разу не був у штабі.

"Якщо Богдан з ним спілкується десь, припускаю, він може спілкуватися. Але Портнов - точно не наша команда і бути в ній не може. Тому що ми хочемо привести нових людей. Так, там будуть особи, які мигтіли і з кимось працювали. Нікуди ми від цього не дінемося", - відповів він на твердження, що Портнов спілкувався з передвиборчим штабом Зеленського через Андрія Богдана, юриста "Студії "Квартал 95" й олігарха Ігоря Коломойського.

Також бізнес-партнер Зеленського запевнив, що колишній власник каналу "Інтер" Хорошковський не давав гроші на політичну кампанію.

"Маячня! Вибачте, брєд сивої кобили. Ми з Хорошковським не розмовляли з тих пір… З 2012 року, коли пішли з "Інтера". Жодного разу його не бачив", - наголосив Шефір.

Читайте також: У команді Зеленського прокоментували ймовірні кандидатури на посаду глави АП

На запитання, чи буде команда Зеленського співпрацювати з Хорошковським, Шефір відповів: "Думаю, ні".

Як повідомляв Укрінформ, 30 квітня Центральна виборча комісія оголосила офіційні результати чергових виборів Президента України, новим главою держави обрано Володимира Зеленського. За результатами другого туру, за нього свої голоси віддали 73,22% українських виборців, або 13 млн 541 тисяча 528 громадян. Петра Порошенка підтримали 24,45% виборців, або 4 млн 522 тисячі 450 громадян.

Новообраний Президент України вступає на посаду не пізніше як через 30 днів після офіційного оголошення результатів виборів.