Трюдо й Зеленський обговорили співпрацю України та Канади

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо привітав Володимира Зеленського із перемогою на виборах Президента України.

Як повідомили у офісі прем’єр-міністра Канади, про це йшлося в телефонній розмові двох лідерів, передає кореспондент Укрінформу.

“Прем’єр-міністр Трюдо привітав новообраного Президента Зеленського із перемогою на виборах і підтвердив непохитну підтримку Канадою суверенітету й територіальної цілісності України”, - розповіли в офісі прем'єра.

Уточнюється, що під час телефонної розмови обговорювалися “спільні для України та Канади основоположні демократичні цінності, а також важливість співпраці для їх захисту у світі”.

“Двоє лідерів відзначили теплі відносини між Канадою та Україною, підкріплені міцними міжособистісними зв’язками й активною українсько-канадською громадою. Вони висловили бажання поглибити та посилити двосторонню співпрацю й партнерство, у тому числі за допомогою конференції щодо реформ в Україні, яка пройде у Торонто в липні”, - інформують в офісі Трюдо.

Читайте також: Віце-президент США Майкл Пенс привітав Зеленського

Як повідомляв Укрінформ, на початку липня в Торонто відбудеться щорічна конференція з питань реформ в Україні. У 2018 році цей захід відбувся у Копенгагені, а в 2017-му - в Лондоні. Головна мета конференції - ознайомити міжнародних партнерів зі здобутками України у проведенні системних реформ, а також окреслити подальші напрямки взаємодії та практичної допомоги нашій країні на цьому шляху.