Ірина Луценко вважає, що перебіжчиків із БПП до Зеленського буде небагато

Народний депутат від БПП, представник Президента у ВР Ірина Луценко не виключає, що із фракції "Блоку Петра Порошенка" виходитимуть депутати, які захочуть працювати у команді Володимира Зеленського, але розраховує, що їх буде небагато.

Про це вона сказала під час брифінгу у кулуарах парламенту, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Я думаю, що такі заяви ніхто, дивлячись в очі, робити не буде. Але, звичайно, що вони будуть. Я маю надію, що таких депутатів буде небагато», - сказала Луценко.

За її словами, українська політика, як і політика будь-якої країни, не захищена від того, «що будуть зрадники, що будуть люди, в яких здали нерви, які не хочуть заходити в опозицію, а будуть хотіти працювати з командою Зеленського».

«Це нормальна ситуація наявності зрадників, які є в будь-якій команді, які можуть бути і в будь-який час. Почнімо з того, що, наприклад, із «Самопомочі», починаючи з перших місяців, уже відділилася частина команди, протягом п’яти років від них відділялися їхні члени. У нас також із нашої фракції були «європіонери» чи «єврооптимісти», які говорили про те, що зайшли в політичну силу «Блок Петра Порошенка» як на підніжку старого трамваю. І де тепер та політична сила, і де тепер той Лещенко, від якого відхрещується Зеленський, кажучи, що він не є членом його команди? А доля зрадників завжди буде долею зрадників – і це має залишитися на їхній політичній совісті. Висновок мають зробити виборці, подивитися, хто захищає їхній вибір», - пояснила Луценко.

Читайте також: У Зеленського кажуть, що не говорили з Гриценком про "ключові посади"

Як повідомлялося, в Україні 21 квітня відбулося повторне голосування на чергових виборах Президента України. За результатами опрацьованих ЦВК понад 99% електронних протоколів, Володимир Зеленський набрав 73,22% голосів виборців, Петро Порошенко - 24,46% голосів.