Путін намагається "посадити на шпагат" країни НАТО - Полторак

Російський президент Володимир Путін й надалі створюватиме небезпечні конфлікти.

Про це під час Київського безпекового форуму заявив міністр оборони України Степан Полторак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Жодного сумніву немає про те, що Російська Федерація і пан Путін буде продовжувати створювати небезпечні конфлікти. Більше того, він робить спробу посадити на шпагат країни НАТО і всю демократію. Він це робить давно, і якщо б ми спробували спрогнозувати його дії, це ні до чого не доведе. Нам просто треба робити висновки з історії", - наголосив він.

Міністр зауважив, якщо б своєчасно була реакція на окупацію Придністров'я та окупацію Грузії - не було б конфліктів в Україні, Сирії, Лівії та в інших країнах світу.

"Я тут закликаю і наших партнерів, і всіх нас до того, щоб ми не намагались вгадати, що робитиме Путін, а щоб ми робили висновки з того, що він вже зробив. Тоді точно ми будемо адекватно реагувати на ті загрози, які є", - додав Полторак.

У свою чергу міністр національної оборони Литовської Республіки Раймундас Каробліс на слова Полторака зауважив, що Європа "усвідомлює усю підлість Росії, і що в них є доволі специфічні способи підривати безпеку".

"Що стосується Литви - ми повністю відслідковуємо що робить Росія, які вона виконує дії в інших країнах", - додав Каробліс.

Читайте також: Європа не повинна мати ілюзій щодо агресивної поведінки РФ - міністр оборони Литви

Як повідомляв Укрінформ, 11 квітня Києві стартував дводенний Київський безпековий форум, участь в якому візьмуть близько тисячі учасників із понад 20 країн.

Основна тема Форуму - "Стратегічний вибір України та Заходу". Сьогодні, 11 квітня, заплановані три сесії на теми: "Безпека і оборона. Об'єднуючи сили у битві за свободу", "Європейська перспектива. Крізь терни до єдності Європи", "Моніторинг українських виборів: Чи захищені цінності?".

Серед високих гостей, які запрошені до участі в заході: Президент України Петро Порошенко, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, Секретар РНБО України Олександр Турчинов, міністр оборони України Степан Полторак, міністр національної оборони Литви Раймундас Каробліс, інші провідні політики та державні чиновники, українські та міжнародні експерти.