Суд почав розгляд справи Вишинського

Фото

Подільський райсуд столиці розпочав розгляд справи керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського, якого обвинувачують у держзраді.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у залі суду присутній обвинувачений, його адвокати і прокурор.

На початку судового засідання адвокат Андрій Доманський виступив з клопотанням дозволити перевести Вишинського з окремого боксу для затриманих і знаходитися йому поруч зі своїми захисниками.

Колегія суддів під головуванням судді Олени Павленко задовольнила дане клопотання і дозволила Вишинському знаходитися поруч зі своїми адвокатами на усіх майбутніх судових засіданнях.

Суд над головою «РІО Новини-Україна» Кирилом Вишинським / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Після цього прокурор Валерій Хараїм розпочав зачитувати обвинувальний акт.

Як повідомляв Укрінформ, Вишинського затримали у Києві 15 травня 2018 року. Тоді за результатами слідчих дій було отримано докази того, що інформація, розміщена на інтернет-ресурсі "РИА Новости Украина", містить заклики, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, державній і інформаційній безпеці.

Вишинського заарештували без права внесення застави і оголосили підозру в державній зраді. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі в разі визнання його винним. Він усі обвинувачення заперечує.

Читайте також: Денісова відвідала Вишинського у Лук’янівському СІЗО

Пізніше Вишинський під час засідання суду у його справі заявив, що виходить з українського громадянства і звернувся до президента РФ Володимира Путіна за захистом.

Українська сторона неодноразово заявляла, що готова розглянути питання передачі Вишинського Росії в обмін на утримуваних там українців.

За результатом досудового розслідування прокуратура АР Крим направила обвинувальний акт відносно Вишинського до Подільського райсуду Києва для розгляду по суті. Вишинський утримується у Київському слідчому ізоляторі.

26 березня Подільський райсуд столиці подовжив Вишинському термін тримання під вартою до 24 травня.