КВУ назвав партії, яким “світить” багато мандатів у наступній Раді

Голова Комітету виборців України Олексій Кошель прогнозує значну присутність політичних партій «Батьківщина», «Громадянська позиція» та «Самопоміч» у дев'ятому скликанні Верховної Ради.

Таку думку він висловив в інтерв'ю телеканалу ZIK.

“Я переконаний, що у парламенті наступного скликання – тобто вже за півроку – ми побачимо досить велику присутність і «Батьківщини», і «Громадянської позиції», і «Самопомочі», і низки інших політичних сил”, — сказав Кошель.

Водночас він наголосив, що не потрапляння лідера “Батьківщини” Юлії Тимошенко до другого туру президентських виборів не можна розцінювати як своєрідний кінець епохи і відхід старої генерації політиків.

Читайте також: КВУ: виборці переорієнтовуються на неполітиків — це величезна проблема

“Юлія Тимошенко ще півроку тому показувала рейтинг понад 20%. Тобто кожен четвертий виборець орієнтувався на неї. А результат виборів залежить також від політтехнологічних особливостей кампанії, від того, наскільки кандидати вміють грати на настроях виборців, та від інших умов. Тобто в будь-якому разі Юлія Тимошенко буде зберігати сильний вплив в українській політиці”, — уточнив голова КВУ.

Як повідомляв Укрінформ, 31 березня в Україні відбувся перший тур виборів президента. За даними ЦВК, явка виборців становила 63,48%. За попередніми даними, у другий тур виборів виходять шоумен Володимир Зеленський та чинний глава держави Петро Порошенко.

Чергові вибори народних депутатів Верховної Ради України призначені на 27 жовтня 2019 року.