Клімкін: Підтримуємо посла Йованович у всьому, що вона робить

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що офіційний Київ повністю підтримує посла США Марі Йованович у її дипломатичній діяльності в Україні.

Про це він сказав “Радіо Свобода”.

«Підтримуємо посла США у всьому, що вона робить. Ми розуміємо її заяви, як прояв, якщо хочете, партнерської занепокоєності щодо ходу реформ в Україні, щодо швидкості реформ в Україні, щодо того, що ми маємо зробити. В цьому сенсі вона має нашу повну підтримку, я це завжди казав і завжди повторюю», – сказав Клімкін.

Міністр закордонних справ також висловив вдячність США як стратегічному партнерові за послідовну підтримку в протидії агресії Росії і за підтримку курсу реформ.

Читайте також: Посол США Йованович має мою повну підтримку - Порошенко

«США завжди були і є нашим другом і союзником. Без підтримки Сполучених Штатів ми б не досягли того, чого ми досягли», – сказав Клімкін.

Як повідомлялося, Президент України Петро Порошенко у п'ятницю заявив, що цінує нинішні відносини України і США та підтримує діяльність посла Йованович.

20 березня генеральний прокурор України Юрій Луценко в інтерв’ю американському виданню The Hill заявив, що посол США в Києві Марі Йованович передала список людей, яких просила «не переслідувати».

Держдепартамент США заявив, що ці слова Луценка не відповідають дійсності.