Депутат Березенко пояснив, чому не прийшов на допит

Народний депутат від БПП Сергій Березенко пояснив, що не з'явився на допит у поліцію через неправильне оформлення виклику, але вже домовився про зустріч зі слідчим у Верховній Раді.

Про це Березенко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

“У Нацполіції так поспішали мене викликати на допит, що навіть не оформили належним чином виклик. Хоча встигли повідомити про це громадськість. Журналісти краще за мене і адвокатів знали про місце і час мого запрошення. Інформація про це запрошення з’явилася в пресі раніше, ніж воно встигло надійти до Верховної Ради України”, - написав він.

Водночас Березенко запевнив, що готовий відповісти на будь-які питання слідства і вже є домовленість зі слідчим про їхню зустріч у Верховній Раді. "Цей тиждень – пленарний. Тому я попросив через адвоката зустрітися зі слідчим — Мірковцем Дмитром Михайловичем, за місцем роботи – у комітеті Верховної Ради. Сьогодні мій адвокат передав відповідний лист до слідства з цим проханням і отримав на це згоду. Обов’язково повідомлю про результати цієї зустрічі громадськість — наскільки мені дозволять це рамки КПК", - додав депутат.

"Ще раз наголошую — вибори Президента мають відбутися чесно і прозоро. Переконаний, що виборці дуже скоро дадуть оцінку і політикам, і тим, хто має стежити за законністю виборчого процесу", - підсумував він.

Читайте також: Заяви на Березенка у поліцію писали Гриценко і Тимошенко — глава МВС

Як повідомлялося, раніше у понеділок речник МВС Артем Шевченко заявив, що депутат Березенко не з'явився 18 березня на допит в Головне слідче управління Нацполіції у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 160 Кримінального кодексу України.

Шевченко додав, що Березенка буде викликано на допит у цій справі повторно.

Березенко фігурує у кримінальних провадженнях, відкритих на основі заяв щонайменше двох кандидатів у президенти, як імовірний організатор передвиборчих схем.

Фото: Андрій Гудзенко/LIGA.net