Суд визначив, хто розглядатиме скарги на вирок Януковичу щодо держзради

Київський апеляційний суд визначив склад колегії суддів, які розглядатимуть апеляції на вирок екс-президенту Віктору Януковичу у справі щодо державної зради.

Про це повідомляє прес-служба суду.

«Київський апеляційний суд повідомляє, що на вирок Оболонського районного суду міста Києва від 24 січня 2019 року, стороною захисту в інтересах Януковича В.Ф. подано шість апеляційних скарг», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу України, автоматизованою системою документообігу суду визначено склад суду. Це судді Юрій Трясун, Сергій Новов, Іван Мосьондз, Олександр Журавель, Оксана Павленко.

Читайте також: Янукович відмив через Swedbank $4,2 мільйона – ЗМІ

Уточнюється, що інформацію про дату призначення апеляційних скарг до судового розгляду буде повідомлено додатково.

Як повідомлялося, 24 січня 2019 року Оболонський райсуд Києва заочно засудив екс-президента Януковича до 13 років ув'язнення за державну зраду та пособництво у веденні агресивної війни. Водночас Януковича визнали невинуватим за обвинуваченням у порушенні територіальної цілісності України.

Читайте також: Адвокати Януковича подали до суду п’ять скарг

Суд також постановив стягнути з Януковича на користь держави процесуальні витрати за проведення судових експертиз сумою в майже 100 тисяч гривень та залишити без зміни накладений в межах провадження арешт на майно. Згідно з вироком суду, строк відбування покарання Януковичу буде відраховуватися з часу його затримання.