ЛитПолУкрБриг зміцнює перспективу вступу України в НАТО - Дуда

Навчання українских військових за програмами НАТО у складі міжнародної литовсько-польсько-української бригади "ЛитПолУкрБриг” зміцнюють перспективу вступу України до Альянсу.

Про це заявив Президент Польщі Анджей Дуда на спільній прес-конференції зі своїми українським та литовським колегами у Любліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"ЛитПолУкрБриг - це співробітництво з Україною, нашим великим сусідом, який має намір стати членом НАТО. Ми з пані президентом Литви підкреслили, що українські військові разом з нашими військовими служать у цій бригаді і разом підвищують свою бойову здатність. Тим самим українські солдати вдосконалюють себе в рамках натівських програм і зміцнюють перспективу вступу України в НАТО", - сказав Дуда.

Водночас він акцентував, що українські військовослужбовці не тільки вчаться у своїх польських та литовських колег, а й навчають їх.

Читайте також: Порошенко: ЛитПолУкрБриг — абсолютно боєздатний підрозділ

"Українські військові з 2014 року борються проти російської агресії. Вони мають воєнний досвід не з теорії, не тільки зі служби в закордонних місіях. Це солдати, які брали участь в справжній війні, вони діляться цим досвідом з нашими військовими", - зазначив Президент Польщі.

Він поінформував, що нинішній рік буде дуже активним для ЛитПолУкрБриг, зокрема, заплановані спільні тренування з військовими Канади, США, Грузії, Молдови тощо.