Волкер презентував сайт про агресію Росії в Україні

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер презентував сайт про російську агресію в Україні.

Про це він повідомив у Тwitter.

“Будь ласка, відвідайте наш новий веб-сайт "Протидія російській агресії в Україні” – інноваційну спробу використати знімки з супутників, карти та статистичні дані, щоб деталізувати наслідки російської агресії в Україні”, – написав Волкер.

На самому сайті зазначається, що “після української Революції гідності Росія захопила й окупувала Крим і почала збройний конфлікт на сході України. Через п’ять років Росія продовжує озброювати, навчати, керувати і воювати на боці антиурядових сил на сході України, водночас неправдиво наполягаючи на тому, що вона не є стороною конфлікту”.

Читайте також: Росія щодня порушує Мінські домовленості — Волкер

Також на ресурсі можна ознайомитися із хронологією подій - від окупації Криму і початку війни на Донбасі в 2014 році до захоплення росіянами українських кораблів у Чорному морі в листопаді 2018 року.

Як повідомлялося, нещодавно Волкер вчергове наголосив, що Росія упродовж чотирьох років порушує Мінські угоди. "Чотири роки тому Росія підписала Мінський пакет домовленостей, де першим пунктом прописано припинення вогню 14 лютого (2015 року — ред.). Через приблизно тиждень Росія та її довірені сили захопили Дебальцеве. Упродовж останніх чотирьох років Росія продовжувала щоденно порушувати Мінські домовленості", - констатував він.