Туск: Чим кращими є відносини з Україною, тим безпечнішою є Польща

Від майбутнього України залежить майбутнє Польщі і загалом ЄС.

Таку думку висловив у ефірі польського телеканалу tvn24 президент Європейської Ради Дональд Туск.

“У мене склалося враження, що мене дійсно чують у Києві, адже вони знають, що я їх друг і дуже рішучий захисник України в Євросоюзі. ... Адже я не маю жодного сумніву: майбутнє України – це також і майбутнє Польщі і в якомусь сенсі всієї Європи”, - підкреслив Туск.

Він наголосив, що велика кількість друзів в Україні як серед політиків, так і серед звичайних людей його розуміють, і це ставить перед ним певні зобов’язання.

За словами Туска, у нього склалася думка, і вона непоодинока в суспільстві, що “сьогодні і польсько-українські відносини і деяких європейських країн з Україною є гіршими, ніж повинні бути”.

“Деякі європейські країни можуть cобі дозволити певну відсутність уяви, але це, без сумніву, не може робити Польща”, - констатував президент Євроради.

Читайте також: Туск: Солідарність та підтримка - альтернатива "політиці власних інтересів"

Туск зауважив, що вже багато років він не змінює своєї позиції, яка не має нічого спільного із сентиментами: “Чим кращими є відносини з Україною, тим безпечнішою є Польща”.

Як інформувалося, 19-20 лютого Туск перебував з робочим візитом в Україні. У Києві він, зокрема, взяв участь у пам’ятних заходах у п’яту річницю трагічних подій на Майдані і виступив у Верховній Раді з промовою українською мовою. У другий день візиту він відвідав Львів, де отримав титул почесного доктора Львівського національного університету імені Івана Франка.