Порошенко: В ООН агресора називають агресором, а окупанта - окупантом

Фото

В залі ООН лунають точні визначення Росії як агресора та окупанта, а захоплених нею територій - як окупованих, і це результат солідарності світу з Україною, вважає Президент України Петро Порошенко.

Про це він заявив у Свято-Андріївському соборі Української православної церкви у США у м. Саут-Баунд-Брук (Нью-Джерсі, США), повідомляє з місця події власний кореспондент Укрінформу.

«Я сьогодні мав високу честь від імені України виступити в дебатах щодо ситуації на окупованих територіях. У залі Організації Об’єднаних Націй окупант називається окупантом, агресор - агресором, а захоплені території - «окупованими агресором», - наголосив Президент.

Участь Петра Порошенка у панахиді за Героями Небесної Сотні у США/Автор фото: Георгій Тихий, Укрінформ

Порошенко додав, що такі прямі визначення є «результатом світової солідарності з Україною». Він пояснив, що це також є наслідком безкомпромісної боротьби українського народу за свою свободу і незалежність.

«Українці -  така нація, такий народ, - вони ніколи не можуть жити не вільно. Я хочу подякувати нашим солдатам , які зараз боронять українську землю на фронті і дають відсіч російському агресору», - заявив він.

Читайте також: Українська православна церква у США відслужила панахиду за героями Небесної Сотні

Звертаючись до присутньої у соборі громади, він попросив у цей день віддати шану і повагу тим, хто віддав свої життя за свободу, волю і незалежність України, загиблим протестувальникам на Майдані та військовим на Сході України.

І середу у Свято-Андріївському соборі Української православної церкви у США (м. Саут-Баунд-Брук, Нью-Джерсі, США) відбулася панахида за загиблими героями Небесної Сотні та спільний молебень за участі Президента України Петра Порошенка та першоієрарха Української православної церкви США, митрополита Антонія.