Суд "задовольнив позов" про відсторонення Супрун ще до засідання - Ковтонюк

Заступник міністра МОЗ Павло Ковтонюк стверджує, що ухвала Окружного адмінсуду «про забезпечення позову була винесена ще до того, як суд мав засідання за цим позовом»

Про це він заявив у коментарі Укрінформу.

«Рішення суду від 5 лютого - не перше проти Уляни Супрун. Вже були подібні позови у цей же Окружний адміністративний суд Києва, зокрема у 2017 році. По двох таких позовах було винесено рішення, що Уляна Супрун має повне право виконувати обов’язки міністра і про те, що її було призначено у законний спосіб. Тобто, в одному суді - різні судді у різний час виносять рішення, які суперечать один одному», - зазначив Ковтонюк.

За його словами, ухвала Окружного адмінсуду «про забезпечення позову була винесена ще до того, як суд мав засідання за цим позовом».

«До винесення рішення вже вступили в дію вимоги позивача, які забороняють Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра», - наголосив Ковтонюк.

Читайте також: Відсторонення Супрун є атакою на весь уряд та Президента - МОЗ

Як повідомляв Укрінформ, Окружний адміністративний суд м. Києва 5 лютого частково задовольнив заяву народного депутата Ігоря Мосійчука та заборонив Уляні Супрун вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра охорони здоров’я.