Янукович готує "публічну реакцію" на вирок – адвокат

Екс-президент Віктор Янукович публічно виступить із реакцією на вирок суду у справі про держзраду - після того, як одужає.

Про це під час прес-конференції у Києві заявив адвокат Януковича Віталій Сердюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дійсно, одразу після оголошення вироку ми поїхали до клієнта, намагалися провести з ним зустріч для того, щоб погодити позицію. Зрозуміло, з урахуванням відсутності гарантій адвокатської діяльності, спілкування по телефону, на жаль, не є можливим в Україні. Ми поїхали до нього, зв'язалися з відповідним представником, який пояснив, що він виїхав за межі території Росії, оскільки відбулось деяке ускладнення, і він повернувся до клініки, де проводилась операція... Крім того, нами було отримане доручення передавати відповідні матеріали і заяву від імені Януковича до ДБР, що ми і зробили. Крім того, реакція після одужання, публічна, через ЗМІ, звичайно, буде, і ми на неї очікуємо", - зазначив адвокат.

Сердюк уточнив, що наразі захисники Януковича готують апеляційну скаргу на вирок Оболонського суду міста Київ, а також планується подача скарги в Європейський суд з прав людини.

Крім того, під час прес-конференції адвокати Януковича презентували власне розслідування про окупацію Криму у вигляді документального фільму. При цьому адвокати наголосили, що фільм підготовлено на основі наявних матеріалів у справі, і незабаром фільм буде представлений у Youtube.

Читайте також: Луценко переконаний, що Янукович не виграє апеляцію у справі про держзраду

Як повідомляв Укрінформ, Оболонський суд Києва 24 січня визнав винним Януковича у справі щодо державної зради та засудив до 13 років позбавлення волі - строк відбування покарання рахуватиметься з часу його затримання.

Суд також постановив стягнути з Януковича на користь держави процесуальні витрати за проведення судових експертиз у сумі 98 561, 20 грн та залишити без зміни накладений в межах провадження арешт на майно.

Оголошення вироку тривало близько 8 годин.

Генеральний прокурор Юрій Луценко пізніше заявив, що ГПУ не подаватиме апеляцію на вирок Януковичу за держзраду, аби зосередитись на інших його злочинах.