НАЗК розпочало повну перевірку декларацій 84 народних депутатів

На позачерговому засіданні Національного агентства з питань запобігання корупції у середу ухвалено рішення про початок проведення повних перевірок 160 декларацій посадовців, у тому числі 84 народних депутатів України.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Декларації для перевірки обрано Системою автоматизованого контролю за сумою набраних кожною декларацією балів", - йдеться у повідомленні.

Також серед декларацій, перевірки яких розпочато, - декларації 38 суддів, керівників відомств та їхніх заступників, посадовців ДФС, голів державних адміністрацій та міських рад, додали у НАЗК.

Читайте також: НАЗК розподілило 565 бюджетних мільйонів між політпартіями

"Національне агентство перевірить декларації на достовірність вказаних у них відомостей, точність оцінки задекларованих активів, на наявність конфлікту інтересів та ознак незаконного збагачення. Прийняте рішення дозволить Національному агентству продовжити виконання взятих зобов’язань відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння між Україною та Європейським Союзом, ратифікованого Законом України від 08.11.2018 № 2613-VIII", - додали у відомстві.

Як повідомлялося, Система автоматизованого контролю декларацій розподіляє всі декларації за сумою набраних балів за встановленими критеріями – від найвищого значення до найнижчого. Рішення про початки перевірок приймаються з урахуванням значення суми балів, починаючи з декларацій, які отримали найбільше значення.